De ce să înveți Java?
De ce să înveți Java?

Cea mai bună investiție pe care o poți face pe termen lung este învățarea unui limbaj de programare, iar cea mai sigură investiție când vine vorba de un limbaj de programare este învățarea limbajului Java!

Vezi AICI o mică incursiune asupra limbajului Java.

Când înveți ceva trebuie să o faci cu rost, corect? De ce ai învăța o limbă străină dacă nu comunici în limba respectivă cu cineva? Doar de dragul de a învăța? Ar fi mare lucru să faci asta…

A învăța un limbaj de programare este extrem de benefic pentru creier. E ca și cum ai trăi în lux la nivel intelectual, ca și cum ai avea „super-puteri” care să te ajute să faci (aproape) orice.

De fapt, un programator este pus în diferite situații care mai de care mai interesante în fiecare zi, iar ca să-i fie bine, are nevoie de cunoștințe foarte solide mai ales în limbajele de programare pe care le folosește.

Dacă mergi într-un oraș necunoscut, îți este un pic mai greu la început până te obișnuiești cu el. Ai nevoie de timp. Ei bine, dacă lucrezi cu un limbaj de programare și primești un proiect nou pe care-l poți implementa folosind limbajul respectiv, atunci e ca și cum ai merge într-un oraș necunoscut.

Poți să fii stăpân pe tine, pe situație, să fii în control a tot ceea ce se întâmplă? Poți să fii stăpân pe tine și pe situație, dar nu poți să fii în control a tot ceea ce se întâmplă. Munca în echipă îți face bine! Nu fă totul de unul singur!

Ideal ar fi să faci de toate de unul singur, dar ajungi la un nivel în care te consumi mai repede decât o lumânare… Nu mai bine ai o echipă și delegi anumite task-uri altora? Fii înțelept!

Cunoașterea îți dă o putere specială, iar primul lucru pe care trebuie să-l iei în considerare este curajul. Când știi, ai curaj, nu te temi de neprevăzut pentru că ai cunoștințe avansate. Așa e în orice domeniu, nu doar în programare…

De ce să înveți Java? Bineînțeles, dacă vrei mai mult decât un loc de muncă bine plătit, trebuie să iei în considerare și ce poți face cu un astfel de limbaj. Chiar așa, ce poți face cu Java?

Cu ajutorul limbajului Java poți dezvolta aplicații diverse pentru orice sistem de operare, de la aplicații pe telefoane mobile (cu sistemul Android) până la servere sau aplicații pe desktop sau chiar aplicații pentru componente electronice (chiar și sateliți…).

Poți folosi limbajul Java la orice? Dacă ești foarte bun, da. Dacă nu ești foarte bun, atunci îl poți folosi foarte bine în anumite domenii. Este nevoie de multă muncă până să ajungi un guru în Java.

Ce te oprește să înveți un limbaj de programare? Gura lumii care spune că un alt limbaj este mai bun, mai tare, mai ușor? Lasă copiii să se lupte în vorbe… Dă-le pace celor care își pierd timpul cu clasamentul limbajelor de programare.

Fii pe pace, învață Java, fă-ți o carieră în domeniul ăsta, vezi dacă-ți place sau învață măcar pentru dezvoltarea gândirii logice!

Ce zici? Te bagi să înveți limbajul Java? Ești omul potriviti la locul potrivit! Aici, pe acest site, ai la dispoziție articole bine structurate astfel încât să înveți Java într-un mod eficient!

Învață să fii profesionist!

By projava

#JAVA

Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Păreri...
Vezi toate comentariile