Cum inițializezi o variabilă în Java?
Sursă imagine: engin akyurt on Unsplash

Ce înseamnă a inițializa? După cum o spune și verbul, înseamnă ceva de la care se pornește sau un moment de început pentru ceva anume… E ca și cum ai pune alergătorii pe pista de alergat, fiecare pe banda lui și se așteaptă din moment în moment fluierul de start…

A inițializa o variabilă în Java înseamnă pur și simplu a o defini. Îți recomand să citești articolul Cum declari o variabilă în Java? pentru a vedea că nu este totuna a declara cu a inițializa…

Inițializezi o variabilă atunci când îi dai o valoare acelei variabile declarate. Trebuie să fii un pic atent când ți se cere să declari o variabilă sau să inițializezi o variabilă.

O variabilă se declară doar prin tipul de date și numele variabilei. O variabilă se inițializează atunci când se dă o valoare variabilei. Exemple:

int numarPar = 2;
char primaLitera = ‘A’;
float produsulFinit = 23.09f;

Dacă o variabilă este deja declarată sau definită (cum sunt variabilele de mai sus), ți se poate cere să inițializezi o variabilă existentă. Cum faci asta? Pur și simplu scrii numele variabilei și îi atribui o altă valoare (fără să mai pui tipul de date… Atenție: tipul de date pentru o variabilă se scrie o singură dată!). Ar fi bine să ții minte termenul de atribuire. Exemple:

int altaCifra = 3;
altaCifra = 4 // variabila altaCifra are acum valoarea 4
char unCaracter = ‘B’;
unCaracter = ‘Z’; // variabila unCaracter are acum valoarea Z

Așadar, a inițializa o variabilă înseamnă a-i atribui o valoare, poate chiar o valoare nouă dacă variabila este deja existentă, iar dacă nu, atunci a o defini complet (declarare + inițializare).

Învață să fii profesionist!


Sursă imagine: engin akyurt on Unsplash

By projava

#JAVA

Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Păreri...
Vezi toate comentariile