Ce este un subdomeniu? Înainte de orice întrebare trebuie să știi ce este un domeniu… Domeniul este adresa web a site-ului, de exemplu, domeniul site-ului de față este projava.
Îți recomand articolul „Ce este un URL?” pentru a afla toate elementele unui URL.
Subdomeniul este un prefix care se adaugă la domeniul principal și are o adresă unică, prin urmare un nou site.
De exemplu, site-ul horjarobert.ro are domeniul horjarobert, iar site-ul consultant.horjarobert.ro, are subdomeniul consultant. În plus, sunt două site-uri diferite…
Este foarte bine să folosești subdomenii dacă vrei să-ți organizezi conținutul, mai ales că te ajută mult la partea de SEO, care este unică atât pentru domeniu, cât și pentru subdomeniu, dar partea bună este că ai o acoperire mai mare.
Vei întâlni la multe site-uri subdomeniile magazin, blog sau app, exemplu: magazin.exemplu.com, blog.exemplu.com sau app.exemplu.com.
Un alt exemplu care poate ți-e mai cunoscut este docs.google.com, unde docs este subdomeniul, iar google este domeniul.
Există o diferență între subdomeniu și subdirector… De fapt, mai multe diferențe…
Atât subdomeniile, cât și subdirectoarele pot fi folosite pentru organizarea conținutului pe site, doar că fiecare e „pe barba lor”.
Subdomeniile sunt considerate și tratate ca fiind site-uri separate, pe când subdirectoarele sunt o parte a site-ului principal. Mai mult decât atât, trebuie să știi că subdomeniile necesită spațiu și găzduire separată față de subdirectoare, care sunt gestionate în cadrul site-ului principal.
Poate-ți pui întrebarea dacă merită sau nu să ai un subdomeniu… Dacă vrei să ai ceva diferit față de site-ul principal, cum ar fi un blog sau un magazin, atunci nu trebuie să mai stai pe gânduri, ci să te-apuci de treabă. În schimb, dacă doar vrei să-ți organizezi site-ul mai bine, subdirectoarele pot fi puse pe categorii.
Nu trebuie să faci abuz și să creezi „nșpe” subdomenii… Unele abonamente de găzduire îți oferă posibilitatea să creezi un număr limitat de subdomenii.
Apropo, dacă vrei să ai un subdomeniu, îl poți crea în câteva secunde… Dacă nu te descurci, poți cere ajutorul celor care îți găzduiesc site-ul. Odată ce ai cumpărat domeniul, subdomeniul este gratuit și îl poți denumi cum vrei tu…
Și încă ceva: toată partea de SEO este complet separată față de site-ul principal, subdomeniul fiind un site complet diferit.
Ce este un subdomeniu? O adresă web formată prin adăugarea unui prefix la domeniu și care are propriul site.
Învață să fii profesionist!