Ce este un site web?
Ce este un site web?

Vrei să afli ce este un site web? Ei bine, dacă te afli deja pe pagina site-ului meu, deja interacționezi cu un site web. Pot să-ți las trei definiții ca răspuns la întrebarea „Ce este un site web?”.

Definiția 1: Un site web este o colecție de documente care pot fi accesate cu ajutorul internetului.

Definiția 2: Un site web este alcătuit din una sau mai multe pagini web.

Definiția 3: Un site web este o entitate online.

BONUS: Un site web este cartea ta de vizită sau a afacerii tale în zona online! Dacă nu ai un site web și vrei unul (sau mai multe), te rog să mă contactezi pe WhatsApp la numărul 075 041 7794.


Ce este un site web din punct de vedere tehnic?

Din punct de vedere tehnic, trebuie să știi că un site web este alcătuit din pagini web. Dar oare din ce este compusă o pagină web?

O pagină web este formată din trei mari elemente, iar fiecare element este creat cu ajutorul unui cod.

Cele trei elemente standard ale unei pagini web:

  1. HTML: responsabil cu scheletul site-ului;
  2. CSS: are rolul de a stiliza site-ul;
  3. Javascript: oferă interacțiune paginii web.

Așadar, cu HTML, CSS și Javascript se poate crea o pagină web. Un site web poate avea o singură pagină web sau mai multe.

Ei bine, dar cum se accesează o pagină web (sau un site)? Cu ajutorul browserului! Îți recomand articolul „Ce este un browser?”.

Cum se accesează un site web? Prin intermediul domeniului. De exemplu, acum te afli pe site-ul projava.ro. Domeniul site-ului este projava. Fiecare domeniu are un IP. Site-ul meu are IP-ul 46.242.232.230. Acest tip de IP este IPv4. Există și IPv6, dar nu intru în detalii.

E bine să știi că înainte (pe vremuri…), site-urile web erau accesate prin intermediul adresei IP, nu prin numele domeniului. Acum totul s-a simplificat…

În termeni tehnici, site-ul este accesat cu ajutorul URL-ului. Te invit să citești articolul „Ce este un URL?”.

Merită să-ți las două axiome cu privire la URL-uri:

  • Axioma 1: Toate paginile web au un URL, dar nu toate URL-urile sunt pagini web.
  • Axioma 2: Toate resursele de pe internet au un URL.

Încă ceva: pentru a deține un site web, trebuie să ai un spațiu unde să fie găzduit și resurse corespunzătoare unui calculator. Așadar, ai nevoie de un server. Cu cât serverul este mai performant, cu atât mai bine se comportă site-ul tău (prin viteza de încărcare, accesibilitate, securitate etc.).


Ce este un site web pentru un antreprenor?

Pentru orice antreprenor, un site web ar trebui să fie o oportunitate de a face profit! La urma urmei, de ce ai investi doar pentru construirea unui site web? Nu merită!

Decât să plătești abonamentul anual pentru găzduire, mai bine îți iei o pereche de adidași. Mai bine îți cumperi o bicicletă bună decât să plătești pe cineva ca să-ți creeze site-ul web. Bineînțeles, sfaturile acestea sunt valabile dacă nu vrei să faci profit de pe urma site-ului…

Neapărat (sau obligatoriu), trebuie să investești în site-ul tău și pe partea de SEO! Cu ce se ocupă SEO? Cu notorietatea site-ului pentru a fi afișat în topul căutărilor pe Google sau pe orice alt motor de căutare. Te ajut și cu servicii SEO dacă nu te descurci!


Tipuri de site-uri web

Există mai multe tipuri de site-uri web, în funcție de obiective, tipul de conținut, complexitate și volumul de informații. Voi face o listă cu câteva tipuri și voi lăsa un exemplu la fiecare:

Dacă știi și alte tipuri de site-uri web, te rog să le enumeri într-un comentariu. Mulțumesc!

Ai nevoie de un site web?

În caz că ai nevoie de un site web pentru tine sau pentru afacerea ta, te pot ajuta! Îți ofer o gamă de servicii web, nu doar partea de creare a site-ului, ci și partea de mentenanță și de SEO!

Folosesc CMS-ul WordPress pentru crearea site-urilor web.

Poți să vezi pagina „Aplicații WEB”, unde găsești și tarifele pentru serviciile mele. Mai multe detalii la numărul de telefon 075 041 7794 (WhatsApp).

Învață să fii profesionist!

By projava

#JAVA

Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Păreri...
Vezi toate comentariile